12/25/10

REVOLUTION rambutku..

salam everyone.. hari nie macam biasa hari hari aku.. hari aku treatment rambut , rebonding rambut orang, treatment rambut orang.. so aku pikir hari-hari aku duk wat menda nie. so why not aku cerita pasal rambut kan.. hehehe.. ok tak? ok?? ok?? ok ker tak nie?? mesti jawab ok.. kalau tak piap.piap..dush..dush.. (belasah la kunon).. ha... jawab pun.. so aku bagi entri pertama pasal RAMBUT nie aku nak cerita perubahan rambut aku.. maksudnya hairstyle aku dari dulu sampai la sekarang. seingat aku, first aku buat rebonding masa umur 17 tahun.. batak tak?? yer la.. masa sekolah mak aku tak kasi wat2 fashion rambut nie.. membazir katanya.. tapi sekarang zaman da berubah.. ramai budak kecik lagi datang 'buat' rambut kat saloon aku.. yang paling kecik customer aku umor 5 tahun.. datang colour rambut beb.. heh.. style btol mak dia.. ada yang umur 6 tahun dah datang treatment rambut.. dulu aku masa kecik just pakai shampoo johnson&johnson jew (tak pedihkan mata..) heheh..


my little customer (6 tahun) : buat treatment rambut...!!
comel budak kat atas tue.. aku tanya panas tak dik?? kalau panas sangat bagitaw akak yer.. dia just kelip-kelip mata pandang aku.. senyap jew.. hahaha.. malu kot..

ok.. seterusnya mari kita lihat perubahan rambutku.... jeng..jeng..jeng....sesi melihat gambar manis madu yang gemuk lagi cumell.. cumell kew??? hahaha.. what eva....


gambar diatas adalah ketika berumur 18 tahun.. masa umur 17 tahun yang buat rebonding tue gambarnya tidak dapat dikesan.. masa nie rambut da panjang dan saki baki rebonding sudah tiada.. ni kira rambut original aku la.. hahaha.. muka aku time nie tembam kot.. hahaha.. muka budak baru lepas sekolah katakan..



Gambar-gambar diatas adalah rebonding buat kali kedua.. masa nie umur aku rasanya 19 tahun. Part 3 diploma.. lawaknya muka masa muda.. harharhar.. 'Bolok wok' (bahasa terengganu)..
lepas tue da rasa cam nak tukar style.. asyik-asyik lurus jew kan.. aku pun mencuba membuat curl hairstyle.. plus plus warna rambutku dikaler dengan warna merah pekat.. tak ingat dah nama colour nie.. sakan noh.. hahaha.. masa nie aku umor 20 tahun.. masa part 6 diploma..


selepas 6 bulan macam tue la.. colour rambut aku yang warna merah dah makin kurang... dah pergi ke hujung rambut dah.. apa lagi... aku pon nak lagi stylo la kunon.. aku pon warnakan rambut aku kepada warna blonde seperti diatas.. hahahaha.. giler colour nie beb.. cm minah salleh celup aku masa nie.. memang pergi fakulti aku takan bukak tudung la.. kalau tak dah kene kejar ngan pak guard uitm yang beribawa tue.. masa nie da masuk degree kat shah alam.. so duduk shah alam kena la stylo beb.. hahahaha.. x delah.. bukan niat sebab duduk shah alam.. just perasaan ingin mencuba jew.. hehehe...

lepas tue.. masa cuti sem.. aku pun balik la kuantan.. masa nie akak aku da bukak saloon.. baru bukak sangat la.. dia pon duk mengomel la yang rambut aku nie macam penyapu.. rosak teruk.. so dia sarankan aku potong rambut.. buang yang rosak.. aku pun pikir2 potong jew la.. bukan taleh panjang balik.. kemudian jadi lah seperti diatas.. ha.... pendek da pown...


pastue aku rasa cam tak stylo ja aku rambut macam tue.. aku pon cakap kat akak aku..aku nak rambut kaler biru.. pastue akak aku cakap kalau nak kaler biru kena la 'bleaching' dulu rambut nie.. maksudnya aku kena lunturkan rambut sedia ada.. tanpa berfikir panjang, aku bersetuju.. dan hasilnya seperti gambar diatas tue.. huhu.. pegi mana pon orang tgk aku.. hahaha.. 2 minggu jugak la rambut aku cm nie.. sampai mak aku tanak pergi shooping ngan aku.. hehehe... lawak... lepas tue mak aku paksa gak aku kaler rambut.. dia kata kaler lah warna apa pun janji bukan warna cm rambut aku kat atas nie.. so.. aku pun kaler la warna biru.. sila lihat gambar dibawah...

 nampak cam warna hitam jew kan?? tapi kalau bukan dalam gambar memang akan nampak warna dark blue.. akan tetapi.. entah kenapa.. rambut aku dah tanak terima colour lagi.. disebabkan bleaching tue la.. sebab rambut aku dah tak da nutrien.. dah terlampau kering.. sbb tue x bleh pegang clolour tue.. jadi warna rambut aku luntur.. disebabkan luntur tue warna rambut aku jadi blonde.. hihihi.. blonde kembali...

tanpa rasa sedar dirinya dengan rambutku yang semakin rosak aku tetap jugak nak buat curl.. sbb aku rasa curl lah yang amat sesuai dengan muka aku.. so aku buat lah curl balik.. tapi kali ini rambut aku lebih pendek..lepas tue after 2 months aku bosan la ngan rambut warna blonde.. rambut rosak aku nampak ketara sangat.. hujung rambut nampak cam bulu jagung.. pastue aku decide nak warnakan colour dark violet.. tapi hanya 1 minggu sahaja warna unggu tersebut juga luntur.. huh.. blonde kembali.. selepas beberapa bulan selepas itu aku rasa cm nak warna hitam ja rambut.. rasa macam dah lama la rambut aku tak warna hitam.. so.. aku colour la hitam..hehehe... ayu gitu warna hitam... sedarlah diri ko tue melayu.. hahahaha... hasilnya seperti dibawah...

itu dia.. sudah bewarna hitam but still curly.. mak aku macam mengucapkan syukur kehadrat illahi bila aku colour rambut warna hitam nie.. hehehe...

ok... yang terbaru aku potong lagi rambut aku.. colour still hitam.. rambut direbonding sedikit.. nama hairstyle nie adalah 'BANG HAIRSTYLE WITH FRONT FRINGE' kalau you oll nak potong cm manis nie just cakap kat stylist korang tue nama tue.. nowadays gaya macam nie agak popular.. huhu.. okeh.. cerita dah habis dah... 

oh yer.. manis nak bgtaw sikit.. jangan terlalu taksub menggayakan rambut anda dengan menggunakan bahan chemical seperti manis.. huhuu,. aku da menyesal sekarang sebab macam-macam colour aku taruk kat kepala nie.. kalau nak jugak perlulah selalu treatment rambut anda.. pakai leave-on serum or whatevers yang boleh mengembalikan nutrien dekat rambut anda.. barulah rambut sihat.. ok.. daaaaaa...
                  

12/23/10

PLEASE la.. Jangan berterusan macam nie..!!

PLEASE..PLEASE..PLEASE.. janganlah terus cam nie.. nanti muka diatas nie lebih teruk dari ini...

WTFish..!! Sem baru dah nak bukak.. kelas start 3/1/2011.. wah.. dah nak 2011 da.. maknanya umur aku da nak masuk 23 tahun.. giler ah.. dah nak tua da.. huisssshhh... sem baru nie merupakan the last semester aku study kat UiTM.. huhuhu... near to 5 year bercinta ngan UiTM.. cukup 5 tahun nanti aku da boleh ceraikan kau dengan talak 1.. kenapa Talak satu?? sebab talak satu boleh rujuk balik kan?? manalah tau tiba-tiba aku rajin nak amik master.. hahaha.. ICPM ( Intergrated Construction Project Management).. tak pun amik master in Facilities Management pun ok jugak.. tapi buat masa nie memang aku da tak larat sangat nak belajar.. aku dah tak sabar dah nak kerja and merasa menggunakan duit sendiri.. huhuhu...

(Marhanis as Construction Manager)

tak sabar berada dalam golongan professional

yang paling tidak sabar nak ada duit sendiri..!!! wahhhhh..!!!

TETAPI..................!!!!!!!

Sebelum aku nak kerja semua... aku kena grad dulu.. habiskan study.. siapkan DISSERTATION.. apa??? diulangi DISSERTATION...owh no...!!!! inilah delima wanita aku... aku harus menyiapkannya.. kerana tarikh submissionnya sudah semakin dekat.. tapi.. aku tak reti buat.. tak tahu macam mana nak mula.. tension beb!! aku dah anta dua bab.. semuanya aku kena siapkan 4 bab.. tapi yang dua bab tue pun aku dapat result teruk.. heeee.... BENCI..!! 
tengok tue result aku..!! Dissertation C taw.. hurgggghhhh!!!!
setiap hari aku memikirkan nak buat mendalah nie.. tapi aku tidak ada kekuatan nak buat.. hurgghh... tolonglah bagi aku semangat.. sikit lagi nak abis degree niew.. mashallah.. susahnya rasa..!! sebenarnya aku punya tajuk untuk dissertation nie adalah 'THE EFFECTIVENESS OF ARBITRATION ACT 2005 AS COMPARED TO ARBITRATION ACT 1965" .. sekarang nie aku sangkut kat bab 3.. aku kena kupas act tue satu-satu... kenapa act 2005 tue is much better than the old one.. owh.. no..!!! tak tahu nak start..!! seriuously..!!!

aku kena buktikan act diatas nie bagus, knp diorang make the new one...
kepada readers yang tahu serba sedikit dalam bidang law nie dan ada sumber rujukan yang boleh membantu aku.. silalah hulurkan tangan ringankan beban aku nie.. serius aku memerlukan bantuan you all.. bagilah sinar kepada diriku...PLEASE la.. Jangan berterusan macam nie..!! jangan la terus tak da sinar.. kerana ia akan memberi kesusahan dalam hidupku.. aku tanak extend.. aku nak grad on time.. nak convo sama2 ngan kawan2 lain.. Sesiapa yang sudi tolong aku please leave your comment kat sini and tak pon do add me at FB.. maybe kita leh sharing.. mungkin leh jumpa untuk aku meminta tunjuk ajar.. aku desperate sangat nie.. kalau ada yang sudi menolong alangkah indahnya.. memang aku sayang sangat2 la kat orang tue.. hehehe.. bertapa besarnya pahala korang kalau tolong aku kan.. 

aku dah berjanji kat diri aku.. mulai minggu depan aku akan focus kepada dissertation aku nie.. aku perlu berubah.. jadikan ini satu cabaran.. aku nak grade.. sbb kalau tak grade nanti aku kena tambah PTPTN sebab nak bayar yuran.. pastu lagi la bertambah hutang aku kt badan tue.. dah la sekarang iklan merata tempat.. huhuhu.. so start from next week aku kena jadi seperti dibawah...


yew... saya patot menjadi begitu... mengkaji dan terus mengkaji.. bukan termenung jew.. saya perlu berubah.. ya.... BERUBAH...!! bantu saya kawan-kawan....

12/3/10

aku tak percaya CINTA.. 6 sebab bawa kecewa..


percaya atau tidak pada cinta?????
hye..hye..hye.. percaya atau tidak CINTA tue ada pada setiap insan.. cinta kepada tuhan, cinta kepada alam, cinta kepada pasangan.. tp cinta terhadap sesama manusia nie kadang kala menyakitkan... kepada sesiapa yang bercinta dan have a great love story tue mmg la best.. tp kepada mereka yang asyik kecewa x abis2 nie macam mana cerita pulak??? hurm...???? sapa nak jawab??? biar aku jawab... ye.. sbb da bnyk kali gak aku kecewa.. but still can count by my fingers.. tak perlu tambah jari kaki.. hehehe.. ada la beberapa kali kecewa.. until now aku prefer jadi SOLO sehingga menemui jejaka pilihan hati yang akan menerima aku seadanya.. okeh.. back to the post title... kenapa boleh kecewa dalam perhubungan??? 

aku ada baca REMAJA baru2 ini.. yang muka depan dia gambar marsha.. eh selit sikit.. marsha tue cantik kan.. pakai apa pon nampak cantik... aku sgt suka kasut dia dalam cover REMAJA tue..tapi aku nak pakai?? jangan harap la.. tinggi nak mampuih.. berjalan setengah jam da rasa nak nangis.. hehehehe...


u oll tgk kasut yg marsha pakai tue.. chantek bangat kan... eeee... teringin nak beli and nak pakai... 

6 HUBUNGAN YANG MEMBAWA KEGAGALAN...(kaji leklok..)

1) Hubungan yang dimulakan dari bertepuk sebelah tangan
kenapa x boleh??? sbb orang yang kamu suka tue akan mengambil kesempatan terhadap kamu.. hubungan nie jugak adalah semata-mata atas dasar simpati.. x elok.. sbb sebelah pihak lagi tidak ikhlas dlm perhubungan tersebut...

dalam hidup aku lak.. cinta bertepuk disebelah tangan nie x pernah terjadi... aku mmg pernah banyak kali suka orang dalam diam2.. tp aku x pernah luahkan.. bagi aku mana boleh 'perigi cari timba'.. tapi penah la sekali.. aku suka mamat nie.. aku x bgtaw pon.. tapi ada jew mulut yang kurang asam p bgtaw kat dia.. at last mamat tue renggang ngan aku.. aku pon tataw kenapa.. aku suka ja kat ko.. klu ko x suka aku sudah lah.. budget HOT lah tue.. weeekkkksss....!!!

2) Hubungan dimulakan kerana sebuah fantasi

saper x suka berangan angkat tangan??? semua pown suka berangan kan??? x kira lelaki mahupun perempuan.. cuma aku rasa pompuan kuat sikit berangan.. cam aku la... sebelum nak tido mesti nak berangan dulu.. dan semua pon akan mengimpikan hubungan yang indah cm dalam cerita novel.. fantasi yang dikatakan disini adalah apabila anda terpengaruh dengan situasi.. contohnya anda pergi bercuti kerana nak laki dr stress kerja atau belajar ka.. whatever la.. then dalam percutian anda tue anda kenal seorang lelaki, anda berkenalan dan kemudian jatuh cinta dalam masa yang singkat.. anda jatuh cinta kepadanya hanyalah kerana situasi santai ketika bercuti dan kerana anda perlukan teman dikala itu.. akan tetapi apabila anda kembali kepada rutin biasa anda hubungan ini akan sikit demi sedikit lenyap.. so.. jangan la mengharap sangat cinta macam nie boleh berkekalan.. aku x kata lah impossible.. tapi sedikit payah la.. nak2 pulak anda akan menjalani percintaan jarak jauh.. tue lagi la susah...

dalam hidup aku... setakat nie x da lagilah kes nie.. in future tak taw lah.. hehehehe...

3)Hubungan yang bermula atas dasar memberontak terhadap orang tua

erk??? nie budak2 kecik punya cerita selalu la macam nie.. x matured langsung.. ngan parent pon nak memberontak.. ntah apa2 ntah.. kita kat dunia nie sbb mereka tahu tak??? heeee... knp lah cm tue... so cinta cm of cos la x berkekalan.. sbb x dapat restu ibu bapa.. and dah terang2 la bukan sbb saling suka.. hanya sbb nak show off kat org and parent yang  AKU NIE MEMBERONTAK.. TAW TAK PEOPLE?? janganlah cm nie yer kawan2.. tak baik taw..

manis madu pernah cm nie??? x pernah ok..!! mak aku x pernah tahu pon aku bercinta...

4) Hubungan yang dimulakan dalam keadaan emosi yang masih terluka akibat patah hati

ada sesetengah orang yang akan cepat2 mencari pengganti sebaik sahaja putus cinta dan patah hati.. ada sbb yang tersendiri.. salah satunya sbb nak balas dendam atau mungkin x biasa hidup solo.. nie mmg slalu sgt la berlaku.. sebolehnya jangalah memaksa diri untuk membina hubungan dikala anda sedang patah hati ataupun anda mahu membina hubungan dengan orang yang baru sahaja patah hati.. kalau da suak sangat tue, apa kata tunggu dulu bila keadaan da cool down.. sbb bila patah hati keputusan yang anda buat dipengaruhi oleh emosi anda..

hal nie selalu berlaku dan selalu didengar oleh aku.. kawan2 aku bnyk yang macam nie.. tak terkecuali aku.. aku pernah menerima seorang lelaki sbb patah hati dengan kawannya.. huhu.. ceritanya masa aku baru saja habis SPM.. semasa aku form 5 aku couple ngan sorang mamat nie.. namanya fitri.. budak sekolah teknik.. hehehe.. but fitri nie selalu x bg perhatian kat aku..biasa la.. budak laki.. mmg cm tue.. tp time tue aku x paham lagi cintan cintun nie.. tp gatal nak couple gak.. sbb mostly geng aku semua ada BF. hahaha.. then bila dr sehari ke sehari aku naik muak ngan perangai fitri.. dan mengambil keputusan mintak clash.. dlam masa yang sama kawan dia YASIR selalu la duk msg2 aku.. dan aku pon couple ngan YASIR nie sbb nak tunjuk kat fitri nie aku nie ibarat goreng pisang panas..satu pergi ramai lagi yang nak.. padahal time tue aku taw yang yasir nie ada steady GF.. aku tak peduli.. janji aku dpat sakitkan hati fitri.. masa tue aku mmg x da perasaan cinta pon kat yasir nie.. tapi lama kelamaan aku jadi suka and fall in love.. and seterusnya niat jahat aku untuk bagi yasir clash ngan awek dia.. aku tak mo berkongsi.. then aku dapat la pa yang aku nak.. sempat dekat 2 tahun gak aku couple ngan yasir.. and lepas tue yasir ada pompuan lain and kitorang clash.. hehehehehe.. 2 la ceritanya.. aku ambik yang orang pastue org ambik yang aku blik.. ok SERI..

5) Hubungan yang timbul dari rasa kekaguman berlebihan
ok.. of cos anda nak sgt couple ngan orang yg anda kagum.. contohnya kagum dengan kecantikannya, kehensemannya, kepandaiannya dan ke ke ke yang macam2 lagi.. tak dilupakan dengan kekayaanya.. pompuan selalu suka sgt lelaki kaya..hahaha.. bagi anda kalau la dapat couple ngan dia mesti best sgt bcoz u got the perfect one.. best ke??? confirm bahagia??? ok.. kamu mungkin nampak dia perfect... tp tue luarannya sahaja.. dalamanya who knows??? kan..kan?? hubungan yang macam nie mungkin akan tidak kekal lama apabila kita tahu perangai sebenar org tue.. makin lama hilang rasa kagum kita kat dia.. kita pon mula kecewa dan menyesal.. so hubungan yang korang impikan tue berkecai begitu shaja.. mungkin sebelum couple berangan nnti nak kawin atas kapal bagai.. at last kamu keluarkan perkataan 'TAK KAWEN NGAN KO PON X RUGILAH.. MENYESAL MINAT KO DULU'.. huhuh...kan..kan..kan..

dlam hidup manis.. mmg pernah mengagumi lelaki.. sebelum nie aku ada kagum dengan sorang mamat nie.. sbb apa?? sbb dia berada... kaya la kot.. bapak dia kerja bagus.. doktor ke hapa ntah x ingat.. mak dia pon kerja bagus gak..pastue dia nie stylo.. amik lak course yang mmg tekenal, mahsyur di uitm.. huhu.. dia kira pandai la gak..asal aku tnya menda ja mesti taw.. tue yang wat aku kagum sgt2.. pastue aku mmg minat lelaki yang suakakan sukan.. dia mmg minat sukan.. bola, badminton, segala macam sukan lagi dia minat dan dia taw apa yang terkini.. tp at last dia kecewakan manis.. dia sebenarnya SELFISH,PENGECUT, DAN SUKA LEPAS TANGAN.. heeeee... MENYESAL AKU ADMIRE DIA GILA2.. hahahaha...

6) Hubungan yang bermula dengan cinta tiga segi
ramai yang cm nie.. siap ada lagu cinta tiga segi lagi.. hurm... mengharapkan hubungan selepas meranapkan hubungan org lain.. boleh kew?? bahaya nie kawan2.. dont try this if u x btol2 berani menghadapi kekecewaan...

aku dah pernah hadapi.. membina perhubungan cm nie slalunya x kekal.. cm kes aku ngan YASIR tue la. huhu.. jadikan pengajaran.. oleh itu... berhentilah bermain api dan carilah pasangan yang masih single dan available..!!!




"MEN ARE LIKE SHOES. SOME MAKE YOU FEEL TALLER, SOME MAKE YOU FEEL SO SMALL.."

11/11/10

Socket Eyes - Black and Pink

this is not my eyes.. just google it in internet
halooooooooo.... hey..hey..hey.... today i make up cara socket eyes.. before my sis yang slalu mekapkan cara nie.. but da 3 days i do it by my own.. hehehe... my sis cakap colour eyeshadow i da makin ok.. da advance skit.. makin smooth katanya.. huhuhu.. sejak2 cuti sem nie and melepak kat my sis saloon, tepaksalah i kena cantik2 ka.. walaupun tak la cantik mana pon.. huahahahah.. ok.. pic kat atas tue i nak tunhuk dengan lebih dekat cara make up socket eyes.. tapi tue buakan my eye. socket eyes nie bagus untuk mereka yang mempunyai mata yang kecil.. so nak bagi nampak besar sikit u olls bleh guna lah cara niew.. 

hari nie i pakai pink dress and black cardigan bagi menutupi lengan yang bersaiz xxl. so i pon make up la pink and hitam.. hehehehe... hasilnya seperti picture dibawah.. maybe x berapa clear because my webcam nie x bagus sgt pon.. huhu..

tak clear sangat kan.. but still can see the technique..hahaha

untuk nampak cam2 ala korean gitu.. budget comey la konon i wear pink small ribbon kat my harajuku hair.. wink..wink.. seperti dibawa yer kawan2...

budget comey gitu.. hahahaha
next time i nak blaja extreme smokey eyes.. sebelum nie da penah belajar.. but x baper cantik sgt.. x smooth.. t bila i da blaja i upload k... kawan2...oh yer.. kat my saloon ada tawaran untuk menjadi ahli.. just rm 15 for satu tahun.. korang akan dapat 20% discount for any service. pastu u oll jugak akan dapat free voucher. dlam voucher tue u oll akan dapat rebate la.. kalau berminat sila datang ke MZ BEAUTY SALOON AND SPA DI SUNGAI ISAP JAYA, KUANTAN. sapa2 orang kuantan mesti taw kat mana kan..

ini contoh member card yang korang boleh dapat apabila mendaftar ok..!!

ini free voucher yang anda akan dapat apabila menjadi ahli... huhu...

both advert kat atas tue i buat taw. hhehehee... beginner in photoshop actually.. ok bye all...

datanglah ke MZ BEAUTY SALOON AND SPA yer..!!

11/5/10

I'm addicted to beef tanderloin & Philly Cheese Steak

waweeewuuu... sudah agak lama x mengupdate blog.. ngeh..ngeh.. tadak idea and i'm too busy with my examination and all the bullshit assignment.. but everything us done.. just waiting the result and will continue my studies same like before for next semester.. alhamdulillah... next sem is my last semester.. hopefully.. aku cakap kat member aku (AHMAD HAFIZ HILMI..saja mention nama ko)..

manis : nak update blog.. tapi tataw nak tulis apa..
apis : eh.. blog? ehw ko ada blog kew? sial tak?

kat situ dia nak cakap aku nie harap ja ada blog tapi dibiarkan begitu saja.. saje2 wat tak taw aku ada blog.. cam haram perangai..

OKEH... tgk my post title..!!! hahaha.. I'M ADDICTED TO BEEF TANDERLOIN & PHILLY CHEESE STEAK... aku memang da addicted.. dalam dua minggu banyak2 kali sangat aku melantak mendalah niew... Pak Cik WINDY (owner of mo'men malaysia) cakap aku da addicted to his food.. yes uncle..!! aku gelak ja bila dia cakap gitu.. and cakap aku teringat-ingat ngan both burger.. hehehe... KALAU KORANG NAK CUBA MAKANAN KEGEMARAN BARU AKU NIEW JEMPUTLAH KE MO'MEN MALAYSIA (islamic food) DEKAT SEKSYEN 7, SHAH ALAM. ini adalah first branch kat malaysia.. and other branch semua kat belah2 arab sana, contohya egypt. UEA, and lain2.. kalau tak silap aku ada 6 branch semuanya kat dunia nie.. what a special about mo'men is islam's food.. so kita tak perlu meragui halal atau tidak.. confirm HALAL.. pricenya ok sesangat.. korang pon mesti da bosan makan MCD,KFC,BURGER KING,CARLS JR AND ETC JEW KAN.. so apa kata try MO'MEN lak.. 

  
yang paling best adalah pemilik fast food restaurant ini sangat mesra.. suka sgt dengan caranya.. huhu.. mesra dengan pelanggan and x marah pon we all study kat his restaurant.. pastu pulak dia x kedekut pengalaman and ilmu.. rajin bercerita dikala lihat aku tension dengan study aku.. huh.. best2.. Uncle, i always remember u.. wat idola already...antara pesanan pak cik windy :

mesti ada tekad yang kuat nak berjaya, genggam bara biar sampai jadi abu...
kalau nak cari pasangan biarlah yang cerdik pandai setaraf dengan kita atau lebih, sebab dia boleh berjalan selari dengan kita dan tahu apa hala tuju kita...
walau study macam mana pun kena ingat tuhan
sebenarnya anak2 orang kaya agak rugi kerana they have everything, rasa susah tadak kat diri diorang.. so kecekalan tu payah nak ada.. semangat juang kurang...
pak cik.. thanks for everything, wlaupon pak cik tak baca pon blog saya nie.. moga pak cik terus berjaya dalam bisness dan saya akan sedaya upaya berjaya seperti pak cik...=)

9/25/10

Editing picture

Hobi that make me crazy and hidup terbalik.. hahahaha.. Bagi mengelakkan manis pikir menda2 mengarut contohnya berkenaan perasaan rindu kepada seseorang x sudah-sudah nie manis habiskan masa ngan mengedit gambaq kepada lebih extreme. haih... sebelum cerita pasal gambaq nie manis semalam lepaking ngan my fwen.. dia duk hingaq nak couple.. hishhhh... adeh cm dia sowang tadak couple.. aku neh duk membujang lama dah.. dak kecoh pown.. tp x pa lah.. dia pnya act wt aku gelak and fikir kenapa aku x rasa nak cari lelaki skang?? x normal ker ang nie manis??? normal aih... x pa.. cuma aku rasa biarlah aku solo dr aku kecewa x abis2.. hehehehe... ok.. manis edit manis sndiri pnya pic... Tajuk dia I'M UGLY GURL.. ala pompuan hodoh kena acid.. mengerikan ja muka.. klu muka manis betui2 jd lagu nie manis pakai purdah kowt.. x kuar rumah apa semua.. tp kecantikan tue subjektif.. klu da tuhan bagi lagu tue nak wt cam na kan.. kita sebagai umat harus terima seadanya...

i'm ugly girl

9/24/10

Raya..raya..raya..2010

hye semua.. meh nak share sikit apa yang dibuat sepanjang cuti ghaya 2 minggu.. actually x cukup owh nak gathering ngan family wif a short time.. but itulah asam garam student.. ngeh~~ ok... hari raya pertama. mcm biasa la.. ghaya semua.. menu: nasi ayam, satay, rendang, ketupat.. hehehee... makan punya la bnyak.. nasi ayam dua kali makan.. satay berpuluh cucuk.. mana p entah semua diet.. GHAYA beb.. lupa semua diet...


pastu malam hari raya kedua we oll buat BBQ.. hehehe.. saja ja nak suka ria time raya...hehe.. time tue kumpul ramai2.. time tue jugak first time tgk my new nieces.. walaupun da lahir bulan 7 hari tue lagi.. x sempat nak pg lawat... huhu...

and raya ke-5 pulak we all pergi ke kuala terengganu.. huhu.. senyum sokmo.. nanananana.. ganu kiter..



 itu sahaja yang manis madu nak cerita kat blog nie wat stakat nie.. adios...

9/5/10

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Assalamualaikum.. tak lama lagi da nak hari raya... kepada follower and pembaca blog manis madu nie di kesempatan ini Manis Madu nak mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua.. tak kiralah yang berpuasa atau tidak.. yang x puasa pon sambut gak raya kan.. Mintak maaf bebanyak atas kelakuan Manis yang x senang dihati korang.. apa2 perkataan yang terkeluar dari mulut manis yang x sedap didengar dan korang rasa benci kan.. Halalkan makan minum manis.. Manis buat semua nie in advance sbb nnti da sibuk ngan persiapan raya mmg x sempat nak pandang lappy la.. da sibuk ngan adik beradik dan sanak saudara.. hehehehe... nie la last year manis nak mengumpul duit raya.. hahaha.. next year da start kena bagi duit raya kat orang sebab da abis study.. haih.. dihitung2 bnyk juga manis kena spend duit next year utk duit raya.. Just imagine, anak saudara pon dah 20 orang.. hahahaha... herm.. tahun nie manis x shooping raya pon.. semua pakai yang lama.. kasut lama.. baju kurung ada la sepasang buat baru tue pon x siap jahit lagi.. hehehe.. x kisahlah.. janji leh raya kan.. huhuhu.. korang mesti banyak shooping kan??? tapa.. ikutlah kemampuan masing2... jangan shooping sakan nnti lepas raya dak tadak duit.. hehehehe... oklah.. setakat nie ja.. idea da tadak.. SELAMAT HARI RAYA KEPADA SEMUA.. MAAF ZAHIR DAN BATIN.. LOVE U ALL..

9/4/10

Bad Luck

arghhhhh... tensionnya... u know what my lovely friend, nset manis ilang.. heee.. br semalam hilang... menyampahnya rasa.. hilang kat faculty plak tue masa pegi anta assignment.. skelip mata ja leh ilang.. heeee... x sampai setahun lagi pkai nset tue... Benci gila... skang kena pkai fon lama yang keypadnya da x nampak huruf... bukan tamau tukaq housing.. taw2 ja la housing sony mahal... herm.. malang tak berbau sungguh.. yang manis bengangnya kenpa org yang jumpa tue tamau pulangkan.. x sampai 10 minit taw... manis kol pkai my friend fon dia angkat, tapi tamau cakap. herrrmmm.. hope orang yang amik fon manis tue x menyalahgunakan apa yang ada dalam fon manis tue.. berharap sangat.. yer la.. orang skang nie pelik2.. suka sgt mengambil kesempatan ke atas org.. heeee.... hope pas nie manis lebih berhati-hati.. termasuk kali nie da 4 kali manis hilang nset.. careless kah manis??? tp cara hilang tue mmg semua org yang curik.. bukan manis yang careless.. hermm.. tapa lah.. tuhan maha berkuasa... depa akan dapat balasannya nanti...~~~

8/30/10

TODAY- i'm happy

huhu.. today.. bagun sahur kul 3.30 a.m.. mandi dan siap2 utk bersahur kat khulafa' bistro.. pg khulafa' dlm kul 4.45 a.m.. and balik umah semula dlm kul 5.30 a.m.. online.. mengarut2~~ gayut tepon ngan someone jap.. pastue layan online ag pastu kul 8.30 a.m cm tue da ngantu balik.. kul 9.00 a.m amik keputusan nak tido... niat dlam hati nak bangun kul 5 petang sbb bangun2 tayah tunggu lama nnti leh bukak puasa.. pastue da tido2 da terjaga.. rasa da tak selesa.. mata pon da tal larat nak pejam.. kat telinga da bising bunyi lagu kat lappy yang bertukar ganti, dr lagu Jai Ho ke lagu No air ke lagu dont jump.. setiap bait2 lirik tue bermain2 dlm fikiran aku.. sbb hari2 da dgr.. pastue dok cr la hanset nak tgk da pukoi bapa.. herm.. harapan ku musnah.. rupannya baru pukul 12.30 tengah hari.. asal aku rasa puas dah tido.. nak sambung balik tido mmg rasa nak muntah dah tido.. tanpa berlengah bangun basuh muka.. haiy.. apa nak buat nie.. lama lagi nak bukak puasa.. herm.. online lagik.. duk mengarut2... tiba rasa perut lapar gila.. heeee~~ dalam otak da awan2 dengan kesedapan peri chip kat nandos~~ waaaa... sedapnya ayam nandos cicah ngan garlic sauce.. herm.. dengan pantas buka web page nandos..~~ hehehe.. comelnya web page dia.. ada karton2 gerak.. interesting sgt.. perut mmg siyes lapar.. rasa nak jerit ja.. kalu umo 6 tahun mmg aku da menangis-nagis ckp kat mak aku nak bukak puasa.. tp nie dah tue.. takan la nak wt cm tue... herm.. bosan tadak wt apa.. finie duk pujuk aku ajak p tengok wayang.. adeh.. malas lor... da la puasa.. tgk wayang lak,.. x best langsung nak minum air taleh.. nak makan pop corn taleh.. herm.. aku ignore ja ngan pujuk rayu finie.. pastue aku menyuarakan kehendakku nak makan kat nandos tiem bukak puasa nnti.. hermm.. finie tanak.. dia kata dia tadak duit.. herm.. aku pk.. aku nak support pon bukan aku ada duit pon.. tapi x kisah pon nak belanja.. 2 org makan br RM 50.. tapi klu dia tanak x kisah lah.. hahahaha.. dengan rasa bosannya aku menjerit dari tingkat atas memanggil hero kesayangnku 'MOMO'.. mendengar jeritanku 2 kali, si momo da menyahut dan naik ke bilikku seakan bertanya 'kenapa???' haih.. aku taw momo sdg syok2 layan mata kat bawah.. saja aku kaco dia. sbb dia takan menghampakan aku kalau aku panggil dia.. heheheeh... sian momo.. herm.. lepas da puas aku main ngan momo, dalam erti kata lain membuli momo, aku suh dia keluar dr bilik.. herm, finie mula bersuara bersetuju utk makan di nandos~~ aku pun dengan gembira pg mandi.. hurmm..~~ sempat ag ka nak booking meja? hantam ja la.. klu ada rezeki ada la.. hurmm...~~ sampai J.J da pukol 5.50 p.m.. terus bergegas ke nandos.. duit tak wt keluar ag.. haiy.. duk depan restoran tue and pegang2 menu.. ada mamat 3 org kat bar.. tp wt dunno jew ngan kedatangan aku.. aku mula tarik muka and hentak kaki.. hahahaah.. cm budak2.. and sorang dr diorang ckp..'kejap yer kak'.. aku tersenyum and ckp, 'leh booking meja ag x?'.. budak tue membalas.. 'herm.. kejap yer nak check'.. slepas depa duk bincng dalam 10 minit dia pon dtg amik order aku.. pastue aku pubn suh finie pg wt kuar duit dr ATM.. so.. kitorng la last pax yg dpt booking kat ci2.. org yang beratur blakang aku semua tak dapt.. hahahaahah... rezeki2... then da buat bayaran semuanya, aku pon berjalan2 sementara sambil mencari2 hadiah buat kawan aku.. hadiah sbb da wat salah.. haiy.. duk dengar lagu raya kat shooping mall nie menimbulakan keghairahan nak shooping.. haiy.. duit tadak.. semua kedai la sale.. sana 50% sini 30 %.. heeeee... nyampah.. aku pegi la kat satu gerai nie.. duk juai macam2 la gelang, keronsang, segala macam.. cm cntik gak gelang nie (akai nak perabih duit)... 'bapa nie dik'.. aku betanya budak yang duk susun gelang tue.. '8 inggit ja kak...' hermm.. murah.. dlm benakku.. heeee.. RM 8 pon duit taw.. tampa berlengah aku suh finie byr utkku dia pon da terpengaruh beli gelang jed harga RM 5 sbb aku beria2 ckp cantik... hahahahaha.. pompuan cepat terpengaruh.. hmm pastue jumpa tudung plak dah.. TUDUNG IBS.. harga RM 20.. pakai sedap.. cepat.. tangkas.. finie mmg nak beli sgt.. dia pakai pon elok.. aku duk chong dia suh beli sbb murah.. sbb aku beli sebelum nie RM 25.. hermm cakap tadak duit... tapi beli gak kitorang nie.. aku tgk jamm.. haih.. lambatnya masa berlalu.. perut lapaq nie.. pastue 10 minit ag bak berbuka aku pn pg la nandos..~~ hahahaha..~~ sambil makan sambil main mata ngan mamt kerja nandos tue~~ hahahaha.. cam haram perangai.. pas da kenyang sampai nak termuntah, aku pon beredar.. meneruskan usaha aku mencari hadiah tedy bear yg nak bagi kawan aku. hhmmmm.. duk jalan2 nampak SASSA lak.. masuk la.. haih.. beli shampoo ngan conditioner for curly hair lak... haih.. kuar duit ag... heeeeee... apa nie.. asal duit nie copek sgt abis.. ahhh.. x kisah la.. pastue jalan2 ag meneruskan misi aku,.. and aku amik keputusan beli la jugak teddy bear kat kedai tadi sbb ahri pon dah nak pukul 10... hermm.. pastue da beli bla teros ke pusat lomersial dimana tempat tinggal kawan aku td.. aku pon p tinggal kat pintu umah dia.. nak bg face to face malu.. hahahaha.. pastue dia kol aku.. aku tamo angkat sbb malu.. hahaha.. aku biar ja.. balik umah tgk dia da tag aku ngan gmbr teddy bear pemberian aku.. hahahahaha.. AKU SANGAT HAPPY BILA KAWAN AKU HAPPY... aku gembira dia da maafkan aku.. siapalah aku tanpa kawan aku.. hehehehehehe.. aku nie jenis x rpat ngan family sgt.. masalah mmg aku x cerita ngan family.. so KAWAN ja lah tempat aku mengadu.. klu diorang tadak sapa lah aku... hehehehe.. today aku amt puas.. sbb aku dpt makan kat nandos and buat kawan aku happy...~~~ SEKIAN~~~~

gelang RM 8 beli di gerai hari raya JUSCO

hadiah mintak maaf untuk aida rafidah...

8/29/10

NOT FOR ME

today manis dengar lagu nie again and again.. huhuhu...manis bg korang dengar jugak.. NOT FOR ME BY BACKSTREET BOYS...
video

8/28/10

VINTAGE CAR


waaaaaweeeee.... suka amat gue sama vintage car.. it's just like we using the fastback machine to revise time. herm... manis suka amat tengok kereta2 ini... and bercita-cita bila masa duit manis ada banyak-banyak nanti manis nak wat collection.. wawawa... bila tuh? tunggu la nanti.. berangan dulu.. sebab berangan itu ibarat cm planning.. hahahaha.. development of life..ngeh2... ok.. now manis nak tunjuk kat u oll model2 yang manis suka.. gempak taw kalau dapat pakai vintage car yang chantek2 nie.. i was thinking why diorang x serapkan design2 nie dengan new modern car yang ada skang... mesti ramai yang terpk begitu... okeh2.. mari kita lihat kereta-kereta antik yang bermutu tinggi ini..

wah..wah.. 1967 mustang.. great..!!! tp manis x suka colour nie.. klu dpat kat manis nak change tue gold colour.. br nampak vintage...

gorgeous..!!! ini memang perfect bangat..!!! FORD MUSTANG.. colour and body mmg manis suka.. tgk liuk bdnnya mengiurkan.. hahahahaha.. dapat nie tayah alter dah.. U ARE GORGEOUS BABY..!!
1967 shelby GT 500.. nice bebeh.. colour semua ok.. klu dapat nak kiss dia hari-hari...
1968 - POntiac Firebird... Red colour mmg sesuai untuk kamu taw sayang.. klu kuning pon ok gak.. you are so cute... stylo nya klu pakai dress polka dot, pkai skaf jarang dileher, big shades menutup half of my face and jalan2 kat town using this car... ngeh~~~ HOT amat...
1962- Ferari.. tak dapek pakai ferari cm david beckham pon tapa.. klu dapat pakai yang cm nie da bangga amat dah.. hahahahaaha.. tgk la muka dia.. semart boh...  eeeee... x dapat nak dibayangkan klu i dapat u.. tamo cr pak we lain dah.. hahaha
1968 - Nissan Sport.. huhu cumelnya... klu bawak nie rasa berada dizaman 60-an.. rambut ala2 madona and wearing drees.. bawak bakul makanan yang nak g picnic tue.. hahahaa.. bawak kat lereng bukit yang anginya sepoi-sepoi bahasa... pastu ada permandangan laut kat tepi bukit.. wah.. indah..
1992 - Nissan Figaro.. x taw la kenapa bila tgk kereta nie cm nampak capsule ubat.. hahahahaa... but u know honey, u r really cute.. sweet banget... tapi manis suka klu u warna kuning.. alor.. comeynya kaki (tayar) kamu.. hehehe.. cubit sikit...
Nissan 350z - suka la bontot2 cm nie... comey2.. i love u so much...
nissan apa ntah.. but mmg lawooo.. suko la kawe... 
amacam korang.. chantekkkk kan vintage car nie... manis x suka yang nampak2 classic sgt nie.. yang mcam kat atas nie comey lotey doh.. bak kata my fwen 'american look' hahahaha... bestnya klu dpt drive depa2 kat atas nie.. doakan manis dpt menjemput depa semua kat atas nie menjadi suri di hati manis.. wah2.. ayat cm nak meminang org.. ngeh... i love u oll so much la vintage car... bye...