8/30/10

TODAY- i'm happy

huhu.. today.. bagun sahur kul 3.30 a.m.. mandi dan siap2 utk bersahur kat khulafa' bistro.. pg khulafa' dlm kul 4.45 a.m.. and balik umah semula dlm kul 5.30 a.m.. online.. mengarut2~~ gayut tepon ngan someone jap.. pastue layan online ag pastu kul 8.30 a.m cm tue da ngantu balik.. kul 9.00 a.m amik keputusan nak tido... niat dlam hati nak bangun kul 5 petang sbb bangun2 tayah tunggu lama nnti leh bukak puasa.. pastue da tido2 da terjaga.. rasa da tak selesa.. mata pon da tal larat nak pejam.. kat telinga da bising bunyi lagu kat lappy yang bertukar ganti, dr lagu Jai Ho ke lagu No air ke lagu dont jump.. setiap bait2 lirik tue bermain2 dlm fikiran aku.. sbb hari2 da dgr.. pastue dok cr la hanset nak tgk da pukoi bapa.. herm.. harapan ku musnah.. rupannya baru pukul 12.30 tengah hari.. asal aku rasa puas dah tido.. nak sambung balik tido mmg rasa nak muntah dah tido.. tanpa berlengah bangun basuh muka.. haiy.. apa nak buat nie.. lama lagi nak bukak puasa.. herm.. online lagik.. duk mengarut2... tiba rasa perut lapar gila.. heeee~~ dalam otak da awan2 dengan kesedapan peri chip kat nandos~~ waaaa... sedapnya ayam nandos cicah ngan garlic sauce.. herm.. dengan pantas buka web page nandos..~~ hehehe.. comelnya web page dia.. ada karton2 gerak.. interesting sgt.. perut mmg siyes lapar.. rasa nak jerit ja.. kalu umo 6 tahun mmg aku da menangis-nagis ckp kat mak aku nak bukak puasa.. tp nie dah tue.. takan la nak wt cm tue... herm.. bosan tadak wt apa.. finie duk pujuk aku ajak p tengok wayang.. adeh.. malas lor... da la puasa.. tgk wayang lak,.. x best langsung nak minum air taleh.. nak makan pop corn taleh.. herm.. aku ignore ja ngan pujuk rayu finie.. pastue aku menyuarakan kehendakku nak makan kat nandos tiem bukak puasa nnti.. hermm.. finie tanak.. dia kata dia tadak duit.. herm.. aku pk.. aku nak support pon bukan aku ada duit pon.. tapi x kisah pon nak belanja.. 2 org makan br RM 50.. tapi klu dia tanak x kisah lah.. hahahaha.. dengan rasa bosannya aku menjerit dari tingkat atas memanggil hero kesayangnku 'MOMO'.. mendengar jeritanku 2 kali, si momo da menyahut dan naik ke bilikku seakan bertanya 'kenapa???' haih.. aku taw momo sdg syok2 layan mata kat bawah.. saja aku kaco dia. sbb dia takan menghampakan aku kalau aku panggil dia.. heheheeh... sian momo.. herm.. lepas da puas aku main ngan momo, dalam erti kata lain membuli momo, aku suh dia keluar dr bilik.. herm, finie mula bersuara bersetuju utk makan di nandos~~ aku pun dengan gembira pg mandi.. hurmm..~~ sempat ag ka nak booking meja? hantam ja la.. klu ada rezeki ada la.. hurmm...~~ sampai J.J da pukol 5.50 p.m.. terus bergegas ke nandos.. duit tak wt keluar ag.. haiy.. duk depan restoran tue and pegang2 menu.. ada mamat 3 org kat bar.. tp wt dunno jew ngan kedatangan aku.. aku mula tarik muka and hentak kaki.. hahahaah.. cm budak2.. and sorang dr diorang ckp..'kejap yer kak'.. aku tersenyum and ckp, 'leh booking meja ag x?'.. budak tue membalas.. 'herm.. kejap yer nak check'.. slepas depa duk bincng dalam 10 minit dia pon dtg amik order aku.. pastue aku pubn suh finie pg wt kuar duit dr ATM.. so.. kitorng la last pax yg dpt booking kat ci2.. org yang beratur blakang aku semua tak dapt.. hahahaahah... rezeki2... then da buat bayaran semuanya, aku pon berjalan2 sementara sambil mencari2 hadiah buat kawan aku.. hadiah sbb da wat salah.. haiy.. duk dengar lagu raya kat shooping mall nie menimbulakan keghairahan nak shooping.. haiy.. duit tadak.. semua kedai la sale.. sana 50% sini 30 %.. heeeee... nyampah.. aku pegi la kat satu gerai nie.. duk juai macam2 la gelang, keronsang, segala macam.. cm cntik gak gelang nie (akai nak perabih duit)... 'bapa nie dik'.. aku betanya budak yang duk susun gelang tue.. '8 inggit ja kak...' hermm.. murah.. dlm benakku.. heeee.. RM 8 pon duit taw.. tampa berlengah aku suh finie byr utkku dia pon da terpengaruh beli gelang jed harga RM 5 sbb aku beria2 ckp cantik... hahahahaha.. pompuan cepat terpengaruh.. hmm pastue jumpa tudung plak dah.. TUDUNG IBS.. harga RM 20.. pakai sedap.. cepat.. tangkas.. finie mmg nak beli sgt.. dia pakai pon elok.. aku duk chong dia suh beli sbb murah.. sbb aku beli sebelum nie RM 25.. hermm cakap tadak duit... tapi beli gak kitorang nie.. aku tgk jamm.. haih.. lambatnya masa berlalu.. perut lapaq nie.. pastue 10 minit ag bak berbuka aku pn pg la nandos..~~ hahahaha..~~ sambil makan sambil main mata ngan mamt kerja nandos tue~~ hahahaha.. cam haram perangai.. pas da kenyang sampai nak termuntah, aku pon beredar.. meneruskan usaha aku mencari hadiah tedy bear yg nak bagi kawan aku. hhmmmm.. duk jalan2 nampak SASSA lak.. masuk la.. haih.. beli shampoo ngan conditioner for curly hair lak... haih.. kuar duit ag... heeeeee... apa nie.. asal duit nie copek sgt abis.. ahhh.. x kisah la.. pastue jalan2 ag meneruskan misi aku,.. and aku amik keputusan beli la jugak teddy bear kat kedai tadi sbb ahri pon dah nak pukul 10... hermm.. pastue da beli bla teros ke pusat lomersial dimana tempat tinggal kawan aku td.. aku pon p tinggal kat pintu umah dia.. nak bg face to face malu.. hahahaha.. pastue dia kol aku.. aku tamo angkat sbb malu.. hahaha.. aku biar ja.. balik umah tgk dia da tag aku ngan gmbr teddy bear pemberian aku.. hahahahaha.. AKU SANGAT HAPPY BILA KAWAN AKU HAPPY... aku gembira dia da maafkan aku.. siapalah aku tanpa kawan aku.. hehehehehehe.. aku nie jenis x rpat ngan family sgt.. masalah mmg aku x cerita ngan family.. so KAWAN ja lah tempat aku mengadu.. klu diorang tadak sapa lah aku... hehehehe.. today aku amt puas.. sbb aku dpt makan kat nandos and buat kawan aku happy...~~~ SEKIAN~~~~

gelang RM 8 beli di gerai hari raya JUSCO

hadiah mintak maaf untuk aida rafidah...

8/29/10

NOT FOR ME

today manis dengar lagu nie again and again.. huhuhu...manis bg korang dengar jugak.. NOT FOR ME BY BACKSTREET BOYS...
video

8/28/10

VINTAGE CAR


waaaaaweeeee.... suka amat gue sama vintage car.. it's just like we using the fastback machine to revise time. herm... manis suka amat tengok kereta2 ini... and bercita-cita bila masa duit manis ada banyak-banyak nanti manis nak wat collection.. wawawa... bila tuh? tunggu la nanti.. berangan dulu.. sebab berangan itu ibarat cm planning.. hahahaha.. development of life..ngeh2... ok.. now manis nak tunjuk kat u oll model2 yang manis suka.. gempak taw kalau dapat pakai vintage car yang chantek2 nie.. i was thinking why diorang x serapkan design2 nie dengan new modern car yang ada skang... mesti ramai yang terpk begitu... okeh2.. mari kita lihat kereta-kereta antik yang bermutu tinggi ini..

wah..wah.. 1967 mustang.. great..!!! tp manis x suka colour nie.. klu dpat kat manis nak change tue gold colour.. br nampak vintage...

gorgeous..!!! ini memang perfect bangat..!!! FORD MUSTANG.. colour and body mmg manis suka.. tgk liuk bdnnya mengiurkan.. hahahahaha.. dapat nie tayah alter dah.. U ARE GORGEOUS BABY..!!
1967 shelby GT 500.. nice bebeh.. colour semua ok.. klu dapat nak kiss dia hari-hari...
1968 - POntiac Firebird... Red colour mmg sesuai untuk kamu taw sayang.. klu kuning pon ok gak.. you are so cute... stylo nya klu pakai dress polka dot, pkai skaf jarang dileher, big shades menutup half of my face and jalan2 kat town using this car... ngeh~~~ HOT amat...
1962- Ferari.. tak dapek pakai ferari cm david beckham pon tapa.. klu dapat pakai yang cm nie da bangga amat dah.. hahahahaaha.. tgk la muka dia.. semart boh...  eeeee... x dapat nak dibayangkan klu i dapat u.. tamo cr pak we lain dah.. hahaha
1968 - Nissan Sport.. huhu cumelnya... klu bawak nie rasa berada dizaman 60-an.. rambut ala2 madona and wearing drees.. bawak bakul makanan yang nak g picnic tue.. hahahaa.. bawak kat lereng bukit yang anginya sepoi-sepoi bahasa... pastu ada permandangan laut kat tepi bukit.. wah.. indah..
1992 - Nissan Figaro.. x taw la kenapa bila tgk kereta nie cm nampak capsule ubat.. hahahahaa... but u know honey, u r really cute.. sweet banget... tapi manis suka klu u warna kuning.. alor.. comeynya kaki (tayar) kamu.. hehehe.. cubit sikit...
Nissan 350z - suka la bontot2 cm nie... comey2.. i love u so much...
nissan apa ntah.. but mmg lawooo.. suko la kawe... 
amacam korang.. chantekkkk kan vintage car nie... manis x suka yang nampak2 classic sgt nie.. yang mcam kat atas nie comey lotey doh.. bak kata my fwen 'american look' hahahaha... bestnya klu dpt drive depa2 kat atas nie.. doakan manis dpt menjemput depa semua kat atas nie menjadi suri di hati manis.. wah2.. ayat cm nak meminang org.. ngeh... i love u oll so much la vintage car... bye...

8/27/10

MY LOVE... ♥ ♥

herm... toink..toink.. tataw nak wat apa.. update blog la apa lagi.. assignment ada.. but malas nak wat.. hahahaha.. ok.. manis nak kenalkan u oll ngan sayang2 manis kat umah niew.. hehehe... sayang diorang sesangat.. walaupun sometimes manis marah ngan diorang.. but diorang la peneman hidup manis.. hehehe...

momo... cinta ku.. nie momo masa umo lebih kurang 3-4 bulan kalau x silap. 
nie momo yang dah besar.. semakin pandai bercakap.. tapi semakin nakal.. semua cakap momo cacat.. idung dia kecik sebelah.. mungkin sebab sumbang mahram papa ngan mama momo.. knp sumbang mahram?? sebaba papa (kiko) ngan mama( mimi) adalah adik beradik.. hehehehe.. momo ni totally ikut colour dia pnya parent..
nie miko.. tp skang miko da tanak nama tue.. bila panggil dia wt tak taw ja.. so skang kami panggil dia UTEH.. huhu..

nie uteh yang dah besar and makin gemuk.. yang lawaknya sofa kat umah yang warna merah dia takan bagi sapa2 yang x dikenali duduk.. sebab tue sofa dia.. so funny.. cayang uteh...

so the next is cerita pasal adik2 kepada momo and uteh.. manis bengang skit ngan diorang nie becz diorang penah melepaskan najis mutawasittah kat bilik manis.. even momo ngan uteh yang hidup lebih lama dr diorang nie x pernah berbuat sedemikian.. but.. diorang sgt comel.. x sampai hati nak ketuk kepala.. huhu

nama budak kecik nie bubu.. manis suspek dialah yang telah berak di bilik manis.. heeee.. kuarang asam.. dia nie betina.. but nakalnya melebihi adik beradik yang lain..
tengok la si comel nie.. namanya demok.. becz of dia gemok dr si kecik yang lain.. sangat manja.. dialah satu-satunya yang pandai simpan kuku bila main.. yang lain, x pandai.. heeeee.....
seterusnya hero kita yang amat aktif ini namanya JAY JAY.. hehe.. muka dia cm anak cina la.. mata sepet.. hehehe.. adik kesayangan uteh nie... suka amat landing atas katil manis.. huhu..
diorang la peneman manis.. kala manis susah hati MOMO la sentiasa bertanya walaupun suaranya agak tidak menyenangkan..  UTEH lak sentiasa membuat ku ketawa dengan telatah sofa merahnya.. hehehe.. budak 3 ekor kecik nie lak, haiy... degil.. hyper active... berlari x henti2... apa2 pon biar org ckp manis nie gila ckp ngan kucing, manis tetap bahagia ngan diorang.. ngeeee...




8/26/10

HIDUP TAK SELALUNYA INDAH...

JIKA ANDA (SAHABAT SAYA) MERASAKAN SAYA NIE MENYAKITI HATI ANDA SILA LAH BERTERUS TERANG DENGAN SAYA.. MUNGKIN SAYA MEMBUAT KESILAPAN KEATAS ANDA TANPA SEDAR.. TERGEDIK-GEDIK??? DEFINISI NIE YANG SAYA KURANG PAHAM.. KERNA SETAHU SAYA, SAYA MENJADI DIRI SAYA YANG SEBENAR.. TERGEDIK-GEDIK DENGAN LELAKI?? BILA? BAGI ANDA KAWAN2 LELAKI SAYA SILA BAGI FEEDBACK.. KALAU SAYA HODOH, ITU CIPTAAN TUHAN.. SAYA HANYA MENERIMA DAN MEMINJAMNYA.. MENGENALI 'DIA' IS MY BIG FAULT.. KEPADA KAMU (PEMBACA TANPA DIUNDANG ).. BAIKAH KAMU MENUDUH SAYA SEBEGITU RUPA? CANTIK KAH KAMU MENGUTUK FIZIKAL SAYA.. FIKIR-FIKIRKAN..

TERIMA KASIH KEPADA PENGIRIM MSG PANJANG DIBAWAH.. MASA YANG ANDA LUANGKAN UNTUK MENAIP SEBEGITU PANJANG MSG AMAT SAYA HARGAI.. PASTI ANDA SEORANG YANG RAJIN MEMBUAT ASSIGNMENT.. SELAMAT MAJU JAYA..


Dia Milikku


Semula ku tak tahu engkau juga, t'lah ingin memilikinya
Bukankahku lebih dulu
Bila engkau temanku
Sebaiknya tak mengganggu

Dia untukku, bukan untukmu
Dia milikku, bukan milikmu
Pergilah kamu jangan kau ganggu
Biarkan aku mendekatinya
Kamu tak akan mungkin
Mendapatkannya karena dia
Berikan aku pertanda cinta
Janganlah kamu banyak bermimpi..ooo
Dia untuk aku

Bukankah belum pasti kamu juga kan jadi dengan dirinya
Dia yang menentukan, apa yang kan terjadi
Tak usah mengaturku

Dia untukku, bukan untukmu
Dia milikku, bukan milikmu
Lihatlah nanti, lihatlah saja
Biarkan aku mendekatinya
Kamu tak akan mungkin
Mendapatkannya karena dia
Berikan aku pertanda juga
Janganlah kamu banyak bermimpi

Kusarankan engkau mundur saja,,,ooo

8/24/10

THANKS FRIEND...

TERHARU.... thanks kawan2 sebab sokong aku... sophy, man, finie, zati, fida, hafiz @ ahmad, nazri , azar, nadzirah.. korang selalu beri semangat kat aku.. hafiz, aku penah nangis depan ko.. penah ckp ko bodoh time aku nangis, tp ko tetp dengar masalah aku... sophy.. walaupun br kenal dlm setahun lebih aku anggap ko cam abang aku.. ko cool.. memahami aku.. mungkinkah sebab kita sama2 gemok??? hurmm.. mungkin kowt.. hahahaha... azar, walaupun ko nampak cm tak nak amik taw pasal2 menda complicated nie tp ko sbnrnya bgs utk dibawa berbincang tentang kehidupan.. nazri, walaupun awak nampak cm straight and cm abang2 punya perangai tp kadang2 awak beri comment yang agak membina, and selalunya apa yg awak anggap tentang seseorang tue betul.. hehehe.. finie.. walaupun u x taw cm na nak pujuk i, tp i appreciate sgt bila u tnya and beri feedback yang abgus bila i mengamuk walaupun u terasa masa u nak pujuk i, i cakap u bodoh.. sorry eay.. time tue sakit ati sangat... Nadzirah.. walaupun kita skang jarang berborak tp saya tau awak risau akan saya.. saya x da masa nak cerita ngan awak.. tp saya taw awak pasti akan beri comment membina.. to my BFF, zati and fida, i sayang u sgt.. x kira masalah apa yang i ada u tetp care kt i.. wlpn kdg2 kita x sependapat, tp tapa janji kita taw cm na nak jaga hati masing2... lupa nak citer pasl man.. klu dia taw nie msti dia ckp.. SHIT LA KO MANIS LUPA AKU.. AKU TAW AKU BUKAN GENG KAYA.. tu la ayt yang selalu dilontarkan man.. dan aku akan membalas.. MAN KO HENSEM LA... JOM COUPLE.. hahahaha.. man, ko mmg seorang yang prihatin walaupun ko layan aku agak kasar.. hehehe.. tq man kerana sudi dgr cerita aku.. huhuhu... LOVE U ALL MY FREN.. HEHEHEHE...

ini azar... orang pahang nie.. perangai gilo2.. suka kawan ngan awak..
sebelah aku nie ahmad hafiz.. dia suh panggil dia ahmad... tp x biasa lor...
sophy yang comel....
cik finie senget

nazri... rakan senegeri.. memangku jawatan kelas rap. eh nazri yg pakai bju pink tue taw..

nie la man... hahaha.. dia nie kuat majok.. ngader..!!!


my lovely zati... baguih dia nie...


aida rafidah... suka gila klu mengutuk ngan dia.. hahaha


gila skema gambar ko nad.. hahaha.. penulis cerita novel 'manis'

da... nie la dia namanya 'KAWAN'.. bukan kawan yang nak menjatuhkan kawan.. hargailah kawan anda... =)

BERANGAN-angan MODE..=)

hahahaha... Manis Madu da press butang STOP utuk mode FEELING LEBEY and now Manis Madu da tukar channel.. PRESS BUTANG HAPPY ok... heehehehe.. seronoknya berangan.. berangan apa nie cik Manis Madu??? apa lagi.. berangan nak jadi chanteeeekkkk la... shooping..shoppingg.. hehehe... duk saja2 nie cik Manis Madu da wat senarai pendek la berangan nak shooping beli apa.. tp tak taw la nak beli bila.. tunggu ada duit and bila berat badan nie turun.. HAHAHAHAHA... kesian BUDAK GEMUK..!!!

ok, firstly nak beli JEANS  colour grey season.. akan menampakkan kaki manis madu besar, tapi nak try gak pakai.. heheehehe.. suka-suka...
wah..wah..style gila nie... pakai ngan wedges.. masyuk..!!!






pastue nak beli mini skirt flower printed.. ngeh2... style doh... ada zip kat depan... gorgeous beb..gorgeous... SEXY ko nyah.. pakai ngan legging warna hitam.. bagi menutup cacat cela yang ada di kaki manis madu nie... tgk weh bawah nie.. cun x????
chanteeekkkk!!!!
okeh.. next is... nak beli long sleeve t-shirt yang berkedut di area bahu.. nak beli warna biru and warna hijau... style nie klu pakai ngan jeans or mini skirt di atas tadi.. wah..wah... hebat ko mengatur padanan cik manis madu...
minah nie pakai style gila sbb dia cun.. aku pakai x taw la cun ke tak.. hahahaha
nampak tue warna biru.. tp warna hijau tadak gambar...
korang ingat da abes ka list aku...?? blum lagi ok... next is.... jeng..jeng... singlet yang ada zip panjang di depan.. nie da beratus kali aku ckp kat BFF aku yang aku suka gila singlet cm nie... hehehehe.. kat UPTOWN semua size kecik.. haram jadah.. weii.. orang gemok pun nak berfesyen gak wei... heeee... x creative la u oll niew...
tu dia... haiy... sangap tgk singlet niew...
 nie... cik manis madu memang nak sgt beli.. tp mahal weh.. singlet ed-hardy.. wa... klu pakai cm stylo gila.. setaraf NASHA AZIZ and NING BAIZURA.. hahaha.. asal la mahal sgt.. tak pa.. nanti dah kerja pasti beli... yahhoooo..!!!
corak nie paling suka.. sebab tak keterlaluan..
ganasnya... cm ahli kumpulan black metal loak rasa klu pakai...hehehe
yang nie pun cm ganas sangat.. tp gabungan pink and black is nice...
ok kawan-kawan beralih kepada tajuk seterusnya... Manis Madu nak wat rambut.. tp tunggu rambut sekarang panjang dulu.. and da tamo rambut colour cm skang.. penat da blonde.. nak g faculty x pakai tudung susah... DIGITAL PERM.. wahh.. nice2... suka.. nie nak wat kat saloon.. my sis saloon tadak alat digital.. tp kena wat senyap2 nanti my sis terasa hati tamo buat kat saloon dia... hahahahaha....
waaaaa... cantik2.. klu aku muka cam ko lagi cantik... hahahahaa
cara buat digital perm hair...
haaaa... wat masa nie.. ini ja yang bermain di fikiran Manis Madu.. t klu nafsu nak bazirkan duit nie datang balik manis madu update lagi ok... Daaaaa...=)

8/21/10

Die Hard fan of Mesut Ozil

Mesut Ozil



Fall in love at the first sight...
First time lihat performance mesut ozil time world cup 2010. Masa tue German vs Australia kalau x silap... i'm very impress with his skill and performance.. suka gila bila mesut score masa game German Vs Serbia... Now mesut dah transfer dr werder bremen club ke real madrid... hope he can improve a lot of his skill... lihatlah serba sedikit about MESUT OZIL..


  • Date of Birth: 15 October 1988
  • Height: 182 cm
  • Shirt number: 8
  • Position: Midfielder
  • Current club: Real Madrid
  • International Caps: 17
  • International Goals: 2
  • First international: Germany - Norway (11 February 2009) 
German version : Immer unterstützen Sie Ihre Carrier Mesut ozil Hoffe, Sie Carrier in Farbe fliegen werden wird, wenn Sie in großen Clubs wie real Madrid verschieben ALLAH möge segne euch Liebe dich MESUT OZIL 

English Version :  Always support your carrier mesut ozil.. Hope you carrier will be flying in color when you move to big club like real madrid.. may ALLAH bless you.. Love you MESUT OZIL..

HURT - by Manis Madu

video

8/20/10

Ma BFF

Spend time together at BUKIT TINGGI, PAHANG


Aida Rafidah, Manis Madu, Noor Izzati

My Bff... Love uoolllsss..     






       

1st day as a BLOG writer..=)

1 st day as a blog writer..selalunya selalu duk masuk blog org ja.. cm ner terbukak hati nak wt blog nie kan.. sbb cm best ja kongsi2 cerita dengan penduduk dunia nie.. lagi satu sebab hari nie jugak aku cr account FB my ex bf.. kt page dia ada link blog dia.. setelah lost contact dl setahun aku tahu dia sekarang dalam kesusahan sepertimana yang diceritakannya di dalam blog.. kalau dulu dia mengecewakan aku.. kini org lain mengecewakan dia.. aku gembira ker dia skang da rasa apa yang aku rasa? x pun rasa-rasanya.. but i'm very sympathy with him.. kesian... Going Solo is much better than in relationship? tue semua atas diri masing-masing.. LIFE IS JUST LIKE A WHEEL..SOMETIMES WE UP AND SOMETIMES DOWN... so, pengajaran untuk hari ini....janganlah mengecewakan org atau berbuat buruk kepada org lain.. sesungguhnya balasan DARINYA itu pasti ada.. cuma cash or utang ja..Renung-renungkan dan selamat beramal...!!!