8/27/10

MY LOVE... ♥ ♥

herm... toink..toink.. tataw nak wat apa.. update blog la apa lagi.. assignment ada.. but malas nak wat.. hahahaha.. ok.. manis nak kenalkan u oll ngan sayang2 manis kat umah niew.. hehehe... sayang diorang sesangat.. walaupun sometimes manis marah ngan diorang.. but diorang la peneman hidup manis.. hehehe...

momo... cinta ku.. nie momo masa umo lebih kurang 3-4 bulan kalau x silap. 
nie momo yang dah besar.. semakin pandai bercakap.. tapi semakin nakal.. semua cakap momo cacat.. idung dia kecik sebelah.. mungkin sebab sumbang mahram papa ngan mama momo.. knp sumbang mahram?? sebaba papa (kiko) ngan mama( mimi) adalah adik beradik.. hehehehe.. momo ni totally ikut colour dia pnya parent..
nie miko.. tp skang miko da tanak nama tue.. bila panggil dia wt tak taw ja.. so skang kami panggil dia UTEH.. huhu..

nie uteh yang dah besar and makin gemuk.. yang lawaknya sofa kat umah yang warna merah dia takan bagi sapa2 yang x dikenali duduk.. sebab tue sofa dia.. so funny.. cayang uteh...

so the next is cerita pasal adik2 kepada momo and uteh.. manis bengang skit ngan diorang nie becz diorang penah melepaskan najis mutawasittah kat bilik manis.. even momo ngan uteh yang hidup lebih lama dr diorang nie x pernah berbuat sedemikian.. but.. diorang sgt comel.. x sampai hati nak ketuk kepala.. huhu

nama budak kecik nie bubu.. manis suspek dialah yang telah berak di bilik manis.. heeee.. kuarang asam.. dia nie betina.. but nakalnya melebihi adik beradik yang lain..
tengok la si comel nie.. namanya demok.. becz of dia gemok dr si kecik yang lain.. sangat manja.. dialah satu-satunya yang pandai simpan kuku bila main.. yang lain, x pandai.. heeeee.....
seterusnya hero kita yang amat aktif ini namanya JAY JAY.. hehe.. muka dia cm anak cina la.. mata sepet.. hehehe.. adik kesayangan uteh nie... suka amat landing atas katil manis.. huhu..
diorang la peneman manis.. kala manis susah hati MOMO la sentiasa bertanya walaupun suaranya agak tidak menyenangkan..  UTEH lak sentiasa membuat ku ketawa dengan telatah sofa merahnya.. hehehe.. budak 3 ekor kecik nie lak, haiy... degil.. hyper active... berlari x henti2... apa2 pon biar org ckp manis nie gila ckp ngan kucing, manis tetap bahagia ngan diorang.. ngeeee...




4 comments:

Orkied Purpell said...

1st comment: geram la tgk si momo tu... huhuhhuhu
2nd: wah.. uteh??? dah pandai demand ye kucing tu...
3rd: cute...!! geram.. ngee~
4th: demok la paling cute dlm byk2 tu..
5th: jay2.. name xboleh blah.. hahahaha

Manis Madu said...

hahahaha..~~ kucing kat umah nie memang.. demand... sejak da makan makanan kucing berharga RM70 satu pack, da tanak makan whiskas lagi da... heeee..~~~ macam2..

CHA said...

manis..
aq nk bubu... ;))

cute lol..

hehehe ptot la mama nye pon cute..
hehhe ;))

Manis Madu said...

hahahaha.. mana boleh oi.. sayang2.. hahahaa.. mmg comey ja diorng.. tp nakal.. bubu tue cm tomboy perangai..