1/14/11

Bila Perempuan Habiskan Duit = Gembira =)

assalamualaikum..

"Whoever said that money doesn't buy happiness didn't know where to shop."
The most popular word of the world "MONEY"
"If women didn’t exist, all the money in the world would have no meaning."
Quotes kat atas tue sebagai pembuka bicara cerita aku nie.. wanita amat sinonim dengan duit.. shopping.. berbelanja tak hengat dunia.. tapi actually lelaki pun sama.. i'm not arguing with that facts or debating with guys  for that statements.. For me, i like money than i like a man.. hahahah boleh ker??? hahahaha... apa-apa lah.. tapi memang kalau boleh habiskan duit untuk kecantikkan diri memanglah amat seronok.. for example dapat pegi spa, saloon, or shopping complex dan habiskan duit, memanglah sangat best.. rasa nak lompat-lompat jew seronok.. 

al kisah nya cerita aku nie begini.. pada 13/january/2011 kejadian ini berlaku.. pada pukul 5.30 petang aku dan kawan aku cik finie gogotz nie seperti biasa akan bermain badminton di playground kat umah aku.. dah main dalam 1 jam, hujan turun.. tak semena-mena perut aku nie lapar gila kot.. aku pon cakap la kat si finie nie.. " weh jom kita pegi makan kat old town.." si finie nie memang tak tahan goodaan apa yang aku ajak dia memang susah la nak tolak.. dah hujan tue aku pun hantar la scooter aku kat umah dan bawak la kereta menuju ke old town sek 7 shah alam.. ala.. yang dekat ngan petronas and jakel tue.. tempat kejadian adalah seperti dibawah.. sila lihat dengan senyuman.. =)

nak pilih ayaq paling mahai niey.. hahaha.. float2 gelas besaq..
" u, amik pic i kunon tgh kusyuk la dok pilih menu apa" hahaha.. dan jugak berlakon..
roti nak makan, mee nak makan.. steam rice pon nak.. heeeee!!!
lambat aih you nie pilih.. balas msg boifren dulu haih~~  
 
haha.. gambar makanan lupa nak amik.. gelojoh makan sampai lupa.. tak pa lah.. menu old town bukanlah luar biasa sangat pon.. so.. x amik gambar pon tak apalah.. kan?

lepas dah kenyang semua.. rasa nak hair wash kat saloon ja.. (akai nak perabih duit).. lagi sekali cik finiey gogotz nie bersetuju dengan cadangan aku.. dia mana tak penah setuju.. hahahaha... kunon la.. nak pegi hair wash jew.. nak taw apa terjadi sebaliknya??? sila lihat gambar2 di tempat kejadian.. sila lihat dengan senyuman =)
tengok.. saya bukan saja cuci rambut.. sekali dengan treatment..
waaa.. best2.. buat saloon cam saloon sendiri..
finie suka bob hair style cam kat buku tue
si gogotz nie pon treatment rambut gak.. nie dah after treatment..
maaflah dia memang senget sikit.. dia wat fringe hair cut.. comel kan..huhu
mula2 nak hair wash dan treatment ja.. tapi tiba2 rasa nak potong rambut lagi.. bengong tak aku..?
bryan tidak semena-mena pandang camera..
potong belakang dan di depan sikit.. my fringe tidak diganggu ok..
hasil rambut belakang selepas dipotong oleh bryan...

Dengan itu secara rasminya saya habis RM 92 untuk rambut saya hari nie.. hahah.. gumbira sungguh...bil description seperti berikut :
Hair wash + Straight treatment = RM 72
Hair Cut = RM 20

waaahh.. rambut saya terasa begitu lembut dan sihat sempurna.. dah tak perlu risau dengan rambut kusut.. (iklan sekejap).. kini saya rasa lebih anggun dan berkeyakinan.. terima kasih bryan.. hahahaha.. gediks giler...

Okeh.. si gogotz tue just abis RM 59 sahaja... Hair wash + basic treatment = RM 49.. Fringe hair cut = RM 10.. okeh.. itu saja.. gumbira duit abih.. balik duk umah diam-diam.. nanti tak cukup duit nak pergi KOREA.. hahaha... balik jew kat rumah... MOMO datang ,menyibuk.. dan aksinya seperti berikut.. gambar dibawah agak lucah.. sila lihat dengan mata tutup sebelah.. hahaha...
hey MOMO.. ko ingat ko gojes..??? hahahaha
okeh itu saja... daaaaa....

4 comments:

Heidi Shafiq said...

wow rambut cantek.. :D

Manis Madu said...

heidi : hahaha.. tq... i take it as a compliment

nama.saya.NANA said...

wow...
new look!
:)

Manis Madu said...

nana: is it nice?